admin | Фестивал на Новиот Германски Филм

Филмови објавени од: admin

ЧИК

29 Aug, 2017 2017 1,220 views 0

    Според романот на Волфганг Херндорф Наменето за публика над 12 години Награди: Баварска филмска награда 2016 „Најдобар филм за младинци“ „кул, вицкаст, пореален од реалноста, во секој случај подобар“ (Die Zeit) „перфектен Roadmovie“ … Повеќе »

ТОЈ Е ПОВТОРНО ТУКА

29 Aug, 2017 2017 1,263 views 0

Според романот на Тимур Вермес Наменето за публика над 12 години Берлин 2014: Адолф Хитлер се буди збунет, но со најдобро здравје на една полјана. Како е можно тоа? Што се случило? Колку само се променил светот … Повеќе »

Ние сме плимата

29 Aug, 2017 2017 1,057 views 0

Визуелно впечатливиот филм успешно балансира помеѓу шпекулациите на научната фантастика за гравитацијата, темната материја и бајковитото. (NWZ online) Во Виндхолм на брегот на германското Северно море времето застанало. Пред многу години морето исчезнало, а со … Повеќе »

ТОНИ ЕРДМАН

29 Aug, 2017 2017 1,237 views 0

Инес е советничка на фирми, кариеристка, која живее сама во Букурешт. Има целосна контрола над својот живот и се чини дека e среќна, сѐ додека еден ден татко ѝ не се појави пред врата и … Повеќе »

АВАНТУРAТA НА НЕЛИ

29 Aug, 2017 2017 1,072 views 0

Тринаесетгодишната Нели Клабунд е тотално изнервирана. Нејзините родители сакаат против нејзина волја да го поминат летниот распуст во Романија. Но, тоа не е сѐ. Од водачот на патувањето Нели дознава дека одморот всушност ќе премине … Повеќе »

НА ИСТА ВИСИНА

29 Aug, 2017 2017 1,199 views 0

„Филм за целото семејство, кој поттикнува на размислување и поради кој на крајот гледачите полни со надеж ја напуштаат кино салата.“ (Deutsche Filmund Medienbewertung) На десетгодишниот Михи не му е лесно. По смртта на мајка … Повеќе »

ВРЕМЕ НА КАНИБАЛИТЕ

Наменето за публика над 12 години Тивко бучи клима уредот, дебели теписи ги пригушуваат чекорите. Елерс и Нидерлендер, успешни советници на фирми живеат во светот на луксузните хотели. Со години двајцата патуваат низ најсиромашните земји … Повеќе »

24 недели

29 Aug, 2017 2017 1,072 views 0

Астрид и Маркус се реални и стабилни. Астрид ја сака својата професија на кабаретистка, нејзиниот маж и менаџер Маркус ја поддржува со љубов. Додека го чекаат своето второ дете, животот ќе им биде исфрлен од … Повеќе »

ХЕРБЕРТ

29 Aug, 2017 2017 1,150 views 0

Поранешниот источно-германски професионален боксер Херберт се издржува заработувајќи како наплатувач на долгови и вратар. Паралелно на тоа го тренира перспективниот боксер Еди. Кога крупниот маж одеднаш ќе добие грчеви во мускулите, ќе му дијагностицираат „АЛС“, … Повеќе »

Поздрави од Фукушима

„Филм, кој му дава вредност на животот. Толку убаво…“ (Donna) „Фотографски моќно во елегантна црно- бела верзија.“ (Madame) Бегајќи од „скршените“ животни соништа, младата Германка Мари оди за Фукушима во име на организацијата „Clows4Help“, за … Повеќе »