admin | Фестивал на Новиот Германски Филм

Филмови објавени од: admin

Во лавиринтот на молчењето

29 Sep, 2016 2015 2,490 views 0

Наменето за публика над 12 години Германија крајот на 50-те години:економијата функционира, луѓето повторно живеат добро. Со текот на времето Втората светска војна паѓа во заборав. Кога новинарот Томас Гнилка (Андре Шумански) ќе сака да поднесе … Повеќе »

Државата против Фриц Бауер

29 Sep, 2016 2015 2,650 views 0

Наменето за публика над 12 години Дванаесет години по крајот на војната, 1957, бескомпромисниот генерален јавен обвинител Фриц Бауер (Бургхарт Клауснер) добива јасно укажување за тоа каде се крие поранешниот СС потполковник Адолф Ајхман. Додека младата … Повеќе »

Хердер – Помеѓу два света

29 Sep, 2016 2015 2,199 views 0

Наменето за публика над 6 години Растењето би можело навистина да биде полесно за Ајлин (Алмила Багриачик). По смртта на мајка си, таа најголемиот дел од времето дома го поминува грижејќи се за малиот брат Емре … Повеќе »

Лагите на победниците

29 Sep, 2016 2015 2,497 views 0

Наменето за публика над 12 години Реномираниот, но многу задолжен новинар Фабиан Гројс (Флориан Давид Фиц) работи за политичко-информативно списание во Берлин. Нему воопшто не му одговара што треба да е ментор на новата практикантка во … Повеќе »

Тура на животот

29 Sep, 2016 2015 2,577 views 0

Наменето за публика над 12 години Како и секоја година, Ханес и сопругата Кики заминуваат со најблиските пријатели на велосипедска тура. Годинава Ханес има право да ја избере турата – и за жал на другите, … Повеќе »

Куќата на крокодилите

29 Sep, 2016 2015 2,333 views 0

Наменето за публика над 6 години Родителите на Виктор (Кристо Феркич) ќе заминат на службено патување, а тој ќе остане сам со сестрите Луизе и Кора во големата, стара вила, во која од неодамна е доселено … Повеќе »

Викторија

29 Sep, 2016 2015 2,372 views 0

Наменето за публика над 12 години Уживајќи во ноќниот живот во Берлин, младата Шпанка Викторија (Лаиа Коста), налетува на четворицата пријатели со прекари „Сонце“, „Боксер“, „Блинкер“ и „Стапало“. „Сонце“ (Фредерик Лау) и Викторија се зближуваат и … Повеќе »

Во лето живее долу

29 Sep, 2016 2015 2,499 views 0

Наменето за публика над 12 години Матиас (Себастиан Фресдорф) и Давид (Годехард Гизе) се браќа, но комплетно различни. Давид ќе тргне по стапките на таткото и ќе изгради банкарска кариера, a Матиас со пријателката Камил … Повеќе »

За една девојка

29 Sep, 2016 2015 2,463 views 0

Наменето за публика над 12 години Изнервирана од училиштето, семејството и здодевните женски разговори, петнаесетгодишната Чарлин (Јасна Фрици Бауер) импулсивно ќе се обиде да изврши самоубиство, но безуспешно, па ќе заврши во болница. Како аутсајдер таа … Повеќе »

Мед во главата

29 Sep, 2016 2015 2,497 views 0

Наменето за публика над 6 години „Мед во главата“ ја раскажува приказната за 11 годишната Тилда и дедото Амандус, кој страда од Алцхајмерова болест. По конфузниот говор на погребот на сопругата Маргарете, Амандус се вселува … Повеќе »