admin | Фестивал на Новиот Германски Филм

Филмови објавени од: admin

Феникс

26 Sep, 2015 2015 2,332 views 0 0

За Нели (Нина Хос) сите мислат дека е мртва, а таа сепак го преживеа Аушвиц. Има тешки повреди и лицето ѝ е уништено. По операцијата само оддалеку наликува на жената што претходно била. Сега сака … Повеќе »

Спасете го рафи

26 Sep, 2015 2015 2,035 views 0 0

Осумгодишниот Семи (Николаус фон дер Реке) и неговиот хрчак Рафи се неразделни. Хрчакот на Семи е нешто посебно. Имено, тој знае да игра фудбал и има подобар мирис од кое било куче-трагач. Враќајќи се од … Повеќе »

Хакери

26 Sep, 2015 2015 2,005 views 0 0

Генијалниот хакер Бенјамин (Том Шилинг) се чувствува како аутсајдер, кој само во виртуелните светови се чувствува како дома. Кога ќе го запознае харизматичниот Макс (Елиас М´ Барек), се чини дека конечно добива шанса обмислено да … Повеќе »

Џек

26 Sep, 2015 2015 1,429 views 0 0

Од причина што неговата млада, самохрана мајка Зана (Луизе Хејер) повеќе ужива во забавниот живот во Берлин отколку во грижата за синовите, токму десетгодишниот Џек (Иво Питцкер) мора да ја преземе улогата на татко за … Повеќе »

Лола на грашокот

26 Sep, 2015 2015 1,840 views 0 0

Лола (Табеа Ханштајн) има единаесет години и живее со мајка си Лорета (Кристиане Паул) на еден постар, но преубав брод за живеење, кој се вика „Грашок“. Единаесетгодишната се бори истовремено со повеќе проблеми: педантниот член … Повеќе »

Моите сестри

26 Sep, 2015 2015 1,512 views 0 0

Линда (Јердис Трибел) страда од срцева мана, следната операција нема да ја преживее, веќе го претчувствува тоа. Од тие причини би сакала да оди на последно патување, со двете личности кои ѝ се најважни: постарата … Повеќе »

300 збора германски

26 Sep, 2015 2015 1,951 views 0 0

Рудолштат, лето 1788 год.: сестрите Каролине фон Бојлвиц (Хана Херцшпрунг) и Шарлота фон Ленгефелд (Хенриете Конфуриус) се едно срце и една душа, и кога Фридрих Шилер (Флориан Штетер) ќе влезе во нивниот живот, двете се … Повеќе »

Љубените сестри

26 Sep, 2015 2015 1,772 views 0 0

Рудолштат, лето 1788 год.: сестрите Каролине фон Бојлвиц (Хана Херцшпрунг) и Шарлота фон Ленгефелд (Хенриете Конфуриус) се едно срце и една душа, и кога Фридрих Шилер (Флориан Штетер) ќе влезе во нивниот живот, двете се … Повеќе »

За животот

26 Sep, 2015 2015 1,830 views 0 0

Кога ќе се сретнат двајца на различна возраст и со различно потекло кои ги поврзува само едно нешто, стравот од иднината, би можело да се создаде тажна прилика. Но, не и во оваа трагична комедија. … Повеќе »

Роден во болка

26 Sep, 2015 2015 2,070 views 0 0

Криминален филм меѓу драма од Шекспир и вестерн. На напуштена железничка станица во Визбаден Рихард Харлоф (Улрих Матес) се симнува од воз. Го очекуваат тројца вооружени мажи. Уште пред Харлоф да западне во неволја, тројцата … Повеќе »