admin | Фестивал на Новиот Германски Филм

Филмови објавени од: admin

Германија од горе

20 Jan, 2014 2014 1,058 views 0 0

Да се лета на иста висина со птиците преселници, без напор да се има преглед врз преполните трговски улици и да се потоне во ноќното море од светла во Берлин: новиот документарец на Петра Хефер … Повеќе »

Банкарка

12 Jan, 2014 2014 1,617 views 0 0

„Колку чини слободата?“ Личниот одговор на ова прашање му е препуштен секому. Но за незабележливата Гизела Вернер (Надежда Бренике), која во малограѓанскиот Хамбург во 60-те години мора да ги храни и родителите од својата бедна … Повеќе »

Слепа точка

11 Jan, 2014 2014 1,084 views 0 0

1980: При катастрофалниот бомбен напад на минхенскиот Октоберфест умираат тринаесет луѓе, повеќе од 200 се повредени. Истражните служби сметаат дека поставувачот на бомбата, исто така разнесен на парчиња од експлозијата, е фрустриран поединец – иако … Повеќе »

Жената што се одважи

10 Jan, 2014 2014 1,103 views 0 0

Филмот на Марк Ренсинг за откажаните цели, изгубените соништа и доцната еманципација поради тешката болест може да се разбере како придонес кон силата на волјата и решеноста да се надминат големи пречки, но и кон … Повеќе »