Филмови | Фестивал на Новиот Германски Филм

Сите филмови под: Филмови

ЧИК

    Според романот на Волфганг Херндорф Наменето за публика над 12 години Награди: Баварска филмска награда 2016 „Најдобар филм за младинци“ „кул, вицкаст, пореален од реалноста, во секој случај подобар“ (Die Zeit) „перфектен Roadmovie“ … Повеќе »

ТОЈ Е ПОВТОРНО ТУКА

Според романот на Тимур Вермес Наменето за публика над 12 години Берлин 2014: Адолф Хитлер се буди збунет, но со најдобро здравје на една полјана. Како е можно тоа? Што се случило? Колку само се променил светот … Повеќе »

Ние сме плимата

Визуелно впечатливиот филм успешно балансира помеѓу шпекулациите на научната фантастика за гравитацијата, темната материја и бајковитото. (NWZ online) Во Виндхолм на брегот на германското Северно море времето застанало. Пред многу години морето исчезнало, а со … Повеќе »

ТОНИ ЕРДМАН

Инес е советничка на фирми, кариеристка, која живее сама во Букурешт. Има целосна контрола над својот живот и се чини дека e среќна, сѐ додека еден ден татко ѝ не се појави пред врата и … Повеќе »

АВАНТУРAТA НА НЕЛИ

Тринаесетгодишната Нели Клабунд е тотално изнервирана. Нејзините родители сакаат против нејзина волја да го поминат летниот распуст во Романија. Но, тоа не е сѐ. Од водачот на патувањето Нели дознава дека одморот всушност ќе премине … Повеќе »

НА ИСТА ВИСИНА

„Филм за целото семејство, кој поттикнува на размислување и поради кој на крајот гледачите полни со надеж ја напуштаат кино салата.“ (Deutsche Filmund Medienbewertung) На десетгодишниот Михи не му е лесно. По смртта на мајка … Повеќе »

ВРЕМЕ НА КАНИБАЛИТЕ

Наменето за публика над 12 години Тивко бучи клима уредот, дебели теписи ги пригушуваат чекорите. Елерс и Нидерлендер, успешни советници на фирми живеат во светот на луксузните хотели. Со години двајцата патуваат низ најсиромашните земји … Повеќе »

24 недели

Астрид и Маркус се реални и стабилни. Астрид ја сака својата професија на кабаретистка, нејзиниот маж и менаџер Маркус ја поддржува со љубов. Додека го чекаат своето второ дете, животот ќе им биде исфрлен од … Повеќе »

ХЕРБЕРТ

Поранешниот источно-германски професионален боксер Херберт се издржува заработувајќи како наплатувач на долгови и вратар. Паралелно на тоа го тренира перспективниот боксер Еди. Кога крупниот маж одеднаш ќе добие грчеви во мускулите, ќе му дијагностицираат „АЛС“, … Повеќе »

Поздрави од Фукушима

„Филм, кој му дава вредност на животот. Толку убаво…“ (Donna) „Фотографски моќно во елегантна црно- бела верзија.“ (Madame) Бегајќи од „скршените“ животни соништа, младата Германка Мари оди за Фукушима во име на организацијата „Clows4Help“, за … Повеќе »

Резервација на билети во Скопје

Кино Милениум
Телефон: (02) 3120-389
bileti@kinomilenium.mk

Кино Фросина
Телефон: (02) 3115-225
bileti@mkc.mk