Ние сме плимата | Фестивал на Новиот Германски Филм

Ние сме плимата

wir-sind-die-flut-poster

Режија: Себастиан Хилгер
Германија 2016, 84 минути
Со: Макс Муф; Лана Купер; Гро Свантје Колхоф
(научна-фантастика/мистерија-трилер)

Визуелно впечатливиот филм успешно балансира
помеѓу шпекулациите на научната фантастика за
гравитацијата, темната материја и бајковитото.
(NWZ online)

Во Виндхолм на брегот на германското Северно
море времето застанало. Пред многу години морето
исчезнало, а со него, на мистериозен начин, и децата
од селото. Амбициозниот студент по физика Миха
сака да му влезе во трага на загадочниот феномен.
Универзитетот го одбива неговиот истражувачки проект.
Па така тој, заедно со својата пријателка Јана, ќе отиде
на своја рака во областа која е заштитена од војската.
Што ќе најдат таму?

Останати филмови...