ЉУБОПИТНИОТ ТОБИ И ТАЈНАТА НА НАШАТА ПЛАНЕТА | Фестивал на Новиот Германски Филм

ЉУБОПИТНИОТ ТОБИ И ТАЈНАТА НА НАШАТА ПЛАНЕТА

TSCHICK_Hauptplakat_A3_RGB

Режија:   Мартин Тишнер
Германија 2019, 86 минути
Со:  Тобиас Крел, Ларс Рудолф

(Документарец, семеен филм)

 

 

Наменето за публика над 6 години

Љубопитниот Тоби патува со пирати, кога во брановите ќе најде таинствена порака во шише.  Во неа е скриена една загатка. За да ја реши загатката, му треба тајната на нашата планета. Затоа тргнува на најавантуристичкото патување на својот живот: Тоби оди на работ на активен вулкан, во подводниот свет на Пацификот, со истражувачи на клима до вечниот мраз и конечно во индиската метропола Мумбаи. Помош добива од многуте пријатели-експерти од целиот свет. И во самото писмо Тоби секогаш повторно наоѓа важни укажувања.

Останати филмови...