ЖЕШКО СТОЛЧЕ | Фестивал на Новиот Германски Филм

ЖЕШКО СТОЛЧЕ

TSCHICK_Hauptplakat_A3_RGB

Режија:    Лучиа Чиарла
Германија 2018, 118 минути
Со:   Ева Лебау, Бениамино Броги, Констанце Пристер

(Драма)

 

 

Наменето за публика над 6 години

Со 39 години Алис е самица и невработена, иако на своите пријатели им тврди дека е успешна фриленсерка. За секое евро мора добро да размисли пред да го потроши и се срами поради тоа. Мерките на Агенцијата за вработување досега беа безуспешни и Алис не верува дека тоа некогаш ќе се промени. Еден ден одлучува да не прима наредби од Агенцијата за вработување и напушта еден за неа целосно бесмислен семинар, со што ѝ се кратат приходите. Пари има сѐ помалку, но кон надворешниот свет, наспроти пријателите и семејството, Алис и понатаму го сочувува привидот. Наместо тоа, се обидува конечно повторно да се врати и надоврзе на животот пред да дојде невработеноста…

Останати филмови...