ТИМ ТАЛЕР ИЛИ МОМЧЕТО ШТО ЈА ПРОДАДЕ СВОЈАТА НАСМЕВКА | Фестивал на Новиот Германски Филм

ТИМ ТАЛЕР ИЛИ МОМЧЕТО ШТО ЈА ПРОДАДЕ СВОЈАТА НАСМЕВКА

TSCHICK_Hauptplakat_A3_RGB

Режија:    Андреас  Дрезен
Германија 2017, 102 минути
Со:    Арвед Фризе, Јустус фон Донануј, Аксел Прал

(Семеен филм, авантура, драма)

 

 

За сите возрасти

Тим Талер е момче кое всушност нема зошто да се смее. Сепак, тој со задоволство и често се смее и со смеата ја заразува околината.  И таинствениот, демонски барон Лефует е заразен од смеата на веселото момче и му нуди невообичаен договор: Тим да му ја продаде смеата, а како противуслуга никогаш повеќе да не изгуби облог.  Тим потпишува – и речиси веднаш се покајува за размената. Тим брзо ќе увиди дека без смеа е несреќен човек. Затоа сака по секоја цена да го врати своето вистинско богатство од баронот. Иако не е едноставно да се раскине пактот со ѓаволот, Тим не се откажува

Останати филмови...