Помош, ги смалив родителите | Фестивал на Новиот Германски Филм

Помош, ги смалив родителите

TSCHICK_Hauptplakat_A3_RGB

Режија:   Тим Трагезер
Германија 2018, 99 минути
Со:   Оскар Кејмер, Лина Хиескер, Аксел Штајн, Андреа Савацки, Ото Валкес

(Ссемеен филм, комедија, авантура)

 

 

За сите возрасти

Има духови во училиштето на Феликс. Починатата директорка Хулда прави пакости. Но, Феликс го мачат други грижи. Родителите сакаат да се преселат со него во Дубаи. Феликс е против и посакува, родителите да бидат принудени да го прават тоа што тој ќе им го каже. Оваа желба ќе му се исполни поскоро отколку што Феликс очекува и одеднаш неговите родители ќе бидат смалени. Сега Феликс е тој што мора да се грижи за родителите, што воопшто не е едноставно. Заедно со своите пријатели крои план, како пак да ги зголеми и да го спаси училиштето од Хулда.

Златно врапче за најдобар кино/ телевизиски филм

„проклето многу забавен филм“ (Handelsblatt)

Останати филмови...