ИСХОД НА ВИСТИНАТА | Фестивал на Новиот Германски Филм

ИСХОД НА ВИСТИНАТА

TSCHICK_Hauptplakat_A3_RGB

Режија:    Филип Лајнеман
Германија 2018, 105 минути
Со:  Роналд Церфелд, Александер Фелинг, Клаудија Михелсен и Аксел Прал

(Трилер, драма)

 

 

Наменето за публика над 16 години

Мартин Беренс е соработник на германската тајна служба (BND). Еден ден ќе добие бризантни информации за напад со дрон врз терорист кој го бара заирската влада. Животот одеднаш му излегува од контрола, кога неколку дена подоцна терористи од истата групација, поради одмазда за нападот со дронот, вршат напад врз кафуле во Минхен. Мартин почнува да истражува на своја рака за да ги најде одговорните лица за нападот. Наскоро ќе мора да се соочи со непријатната вистина.

„Сцените се трогателни, бидејќи не прикажуваат надчовечки и бесмртни херои.“ (Deutschlandfunk

Останати филмови...