ЧИК | Фестивал на Новиот Германски Филм

ЧИК

TSCHICK_Hauptplakat_A3_RGB

Режија: Фатих Акин
Германија 2016, 92 минути
Со: Тристан Гебел; Ананд Батбилег; Никол Мерцедес Милер
(Комедија/драма)

 

 

Според романот на Волфганг Херндорф
Наменето за публика над 12 години
Награди: Баварска филмска награда 2016

„Најдобар филм за младинци“
„кул, вицкаст, пореален од реалноста,
во секој случај подобар“ (Die Zeit)
„перфектен Roadmovie“ (Spiegel Online)

14 годишниот Мајк нема пријатели во своето училиште.
Тој има богати родители, но мајка му е алкохоличар,
а татко му е на пат со својата млада „асистентка“.
Тогаш неочекувано се појавува Чик. Новиот ученик
од најдалечниот дел од Русија живее во една
висококатница во Берлин-Марцан. Еден ден Чик ќе се
појави пред врата со украдено возило. Со тоа за нив
почнува патувањето на нивниот живот, без карта и без
компас низ летната провинција.

Останати филмови...