ХЕРБЕРТ | Фестивал на Новиот Германски Филм

ХЕРБЕРТ

herbert-991665989-large

Режија: Томас Штубер
Германија 2016, 111 минути
Со: Петер Курт; Лена Лауцемис; Лина Вендел
(драма)

Поранешниот источно-германски професионален боксер
Херберт се издржува заработувајќи како наплатувач
на долгови и вратар. Паралелно на тоа го тренира
перспективниот боксер Еди. Кога крупниот маж одеднаш ќе
добие грчеви во мускулите, ќе му дијагностицираат „АЛС“,
смртна атрофија на мускулите. Отсега натаму тој мора да
научи да живее со својот инвалидитет, кој наскоро ќе го
седне во количка. Старата средина го остава сам. Само
пријателката Марлене ќе остане покрај него. Со години
работата му била поважна од семејството. Но, човекот,
кого ништо не можеше да го натера да потклекне, сака и
во оваа последна борба да не се предаде без борба.
„Силна, трогателна и во секој поглед од приказната
автентична драма за еден боксер и неговата последна
борба.“ (FBW)

Останати филмови...